Fyra av världens bästa pokerspelare ska spela Texas Hold’em mot ett ai-program. Detta är en turnering som kallas för Brains vs. ”Artificial Intelligence: Upping the Ante” där spelarna kan tävla om en generös prispott om de gör bra ifrån sig mot ai-programmet.

Tidigare har det skrivits om casinospel i mobilen, något som är extremt populärt. Där är det inte ovanligt att man spelar Texas Hold’em. Faktum är att det nu finns en turnering där pokerproffs får spela mot artificiell intelligens, ett ai-program i pokervarianten Texas Hold’em. Allt för utmaningens skull och för att se vad man kan få för motstånd.

Ett spel som kräver tankeverksamhet

Det man kan undra är om ett ai-program som ska spela Texas Hold’em mot människor kan bluffa? Det ställs höga krav på denna typ av artificiella intelligens som kommer användas. Man har tidigare använt ai-program i spel mot människor i bland annat Schack, Jeopardy och brädspel, men Texas Hold’em förväntas bli svårare, skriver Computer Sweden. Poker kommer innebära en större utmaning eftersom programmet måste fatta svåra beslut baserade på pokerproffsens drag, hantera bluffar och annat. Det kräver en hel del tankeverksamhet för att spela poker och det återstår alltså att se hur väl ett ai-program kommer stå sig mot fyra av världens bästa pokerspelare. Pokerturneringen ska hållas i Pittsburgh i USA och frågan är nu vem, eller vad som nu kommer vara bäst, någon av pokerspelarna, eller ai-programmet. Pokerspelaren Jason Les är en av dem som kommer att delta i turneringen. Han tror att ai-programmet kommer göra bättre från sig än i tidigare försök med artificiell intelligens mot människor i spel, men att människorna också kommer att prestera bättre än tidigare.

”Från ett mänskligt perspektiv har poker blivit mycket tuffare under de 20 senaste månaderna, många proffsspelare har börjat använda publikt tillgängliga verktyg för att utforska spelteori, vilket har förbättrat deras förmågor.”