För att bli riktigt bra på något krävs det att man tränar på det och läser sig hemläxa. Detta inte minst när det kommer till sport, statistik och betting.

 

817605-soccer-ball-isolatedDet är nämligen så att man har större chans att vinna om man räknar lite på siffror och hänger med i sportnyheter när det kommer till odds och spel. Det hävdar i alla fall ett känt spelbolag som sina spel, Unibet tur är ingen tillfällighet. En ordvits om att tur inte bara sker slumpmässigt, det handlar i snarare om att man gjort sin hemläxa.

 

Det kanske till exempel inte hade varit lika förbluffande för så många att Island gjorde så bra ifrån sig i EM, om fler hade läst på om hur det står till på den lilla ön mitt ute i Atlanten. Det kanske kan beskrivas som en isländsk saga i efterhand, alltså skrällarna och succén som laget stod för på arenorna runt om i Frankrike i juni, men det ligger mycket hårt arbete bakom siffrorna som laget spelade till sig. I Svenska Dagbladet benämns det som Lagerbäcks hemlighet eftersom Island har världens kortaste fotbollssäsong, en befolkning som inte är större än vårt pyttelandskap Halland och en nationalarena där gräset till och med har frusit ihjäl

 

Portugal tog hem segern tillslut

 

Tillslut var det ändå Portugal som tog hem guldet, även om många säkert hade satsat sina pengar på det unga och pigga laget Frankrike bidrog med i årets mästerskap. De som hade bettat på mål fick också det torrt, det var nämligen det målsnålaste EM på hela 20 år och finalen ville inte vara sämre den, för för första gången i mästerskapets historia slutade matchen 0 – 0 efter full tid. Inte heller hade nog många trott att Lille-spelaren Éder skulle avgöra EM, med sitt första mål för hela turneringen. Ja, det hände mycket som ingen hade kunnat förutspå under detta mästerskap. Ibland spelar det alltså ingen roll att man gör sin hemläxa angående betting, för sport kan ta nästan vilka vägar som helst, vilket gör att man älskar det. Det krävs nog alltså både tur och skicklighet.

 

För en mer komplett lista över det som var bäst och sämst i fotbolls-EM kan man titta in denna artikel från Dagens Nyheter.